Turnausreportaasi Turku Open 2022

Turun Teerenpelin Vintillä pelattiin toista kertaa ja osallistujamäärä rikkoi aiemmat Turun kisojen ennätykset kirkkaasti: 25 pelaajaa! Toki 7 aloittelija-sarjan pelaajaa teki tästä mahdollista. Pääsarjassa oli kuitenkin mukavat 18 pelaajaa ja formaatti oli Tampereeltakin tuttu swiss: 4x5p. matsit ja sen jälkeen parhaiten pärjänneille play-off ja muille consolation. Lisäksi pelattiin 1 pisteen cup eli DMP-turnaus.

Pelipaikka on mielestäni hyvä. Ravintola on aivan Turun kauppatorin kulmassa ja meidän käytössämme on koko baarin yläkerta. Aloittelija-sarja saatiin pyörimään erilliseen sivuhuoneeseen. Olen muuten todennut, että kun laitan kisaa pystyyn, tapahtuu yleensä aina jotain, joka viivästyttää valmisteluja. Tällä kertaa vain osa katon valoista paloi ja pelkäsin, että illan hämärtyessä kaikissa pöydissä ei olisi riittävää valaistusta. Baarimikko näytti minulle auliisti missä on varapolttimoita ja ryhdyin kiireessä vaihtamaan lamppuja pöydillä keikkuen.

Tulostin on arkkiviholliseni. Se on paha. Se toimii kotona, mutta ei muka aina löydä yhteyttä kisapaikoilla. En saanut sitä toimimaan koko päivän aikana. En myöskään saanut syystä tai toisesta yhdistettyä läppäriä telkkariin, vaikka minulla on sopiva johto, joka toimi edellisessä kisassa. Pääsen yleensä vain puoli tuntia ennen rekisteröintiä sisään pelitilaan ja alku on hemmetin hikinen. Kalusteet täytyy toki myös roudata turnausmuotoon.

Kerran Tampereella oli sähköt poikki ja tilan lattia oli täynnä paperisilppua edellisen illan samba-juhlien vuoksi eikä läppäriä saanut sähköjen tulon jälkeenkään yhdistettyä väärän johdon vuoksi. Se oli hirveää. Pelaajat saapuvat täynnä odotusta ja hyvillä mielin rupatellen…

Tästä tuli nyt tällainen vaivojen valitus. Mutta jos huomaatte rekisteröinnin aikana kehon kielessäni hienoista hermostuneisuutta ja kireyttä, ettehän tule silloin kysymään, että ”onks tää tupla-eliminaatio” vaan tulkaa auttamaan!

Itse kisa rullasi kuitenkin hienosti aikataulussa. Puhtaalla pelillä 4/4 semeihin klaarasi tiensä Janne Kaipainen! Hän teki come-backin live-gammonin maailmaan muistaakseni 10-15 vuoden tauon jälkeen. Minä olin silloin melkein vielä ala-asteella. Kolmen voiton pelaajia olivat Turun John Rizaew, Oulun Miki Laukkanen, Tampereen Rami Uurainen ja Helsingin miehet Juho Piironen ja Jyrki Kauppinen.

Heistä Jannen kaveriksi semeihin raivasivat tiensä Miki, Juho ja Rami!

Puolivälierät pelattiin yleisön toiveesta 5p. matseilla, semit 7 pisteeseen ja finaali 9 pisteeseen. Pelkäsin hieman aikataulun venyvän, mutta hyvin se lopulta meni. Conson finaali oli viimeinen käynnissä ollut matsi ja silloin yksityistilaisuus oli jo päättynyt ja tila pullollaan baarin asiakkaita. Turku Openin finaalissa kohtasivat Rami ja Janne. Jännittävien vaiheiden jälkeen Janne voitti ja pokkasi heti paluunsa jälkeen pytyn!

Loput pelaajat jatkoivat consossa, jossa pelattiin 3p. matsit. Lyhyet matsit eivät ole taitavien pelaajien suosiossa, koska mitä lyhyempi matsi on, sitä enemmän onnella on vaikutusta lopputulokseen. Mutta tästä huolimatta kovat on kovia ja conson semeissä olivat aivan Suomen kärkeä edustavat Miki Laukkanen, Matti Tienari, Juho Piironen ja Jyrki Kauppinen. Saattaahan se sattumaakin toki olla… Conson finaalissa mittelivät Miki ja Juho, Juho voitti!

DMP-turnauksessa nähtiin iloinen lopputulos, kun ensimmäiseen pääsarjaansa osallistunut Anedt Koss otti voiton! Turun Harry Lockmer sijoittui toiseksi. Hyvä Anedt!

Aloittelijoiden sarjassa ikähaarukka oli noin 12-40-v. Olin varmistanut etukäteen Teerenpelistä onko lasten soveliasta osallistua kisaan ja heilua baarissa ja olihan se! Oli heillä sentään opettajansa Jukka Raussi mukana. Pelaajia oli siis 7 ja he pelasivat round robinin eli kaikki kaikkia vastaan 3p. matseilla. Tuplausta käytettiin sen verran ujosti, että kierrokset venyivät, jonka vuoksi loppua kohden siirryttiin 1 pisteen peleihin. Aloittelijoiden sarjan voitti ei-enää-mikään-aloittelija Pihla Halttunen! Hän sai pokaalin ja Bill Robertien kirjan. Hän on läpikäynyt Jukka Raussin backgammon-koulun Karkkilassa ja tappajan vaistot on herätetty…

Kiva turnaus kotikentälläni. Eiköhän pelata tänä vuonnakin! Tätä kirjoittaessa kisasta on jo nimittäin ehtinyt vierähtää 3,5 kuukautta. Mihin se aika oikein menee!?

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.