Turnausreportaasi Tampere Open 2021

Päivää vaille vuosi oli vierähtänyt, kun viimeksi pelattiin kunnon backgammon-turnaus Suomen kamaralla. Tampereen Teerenpelin kellarikerrokseen saapui vajaa parikymmentä pelaajaa. Turnauksen johtajana toimi allekirjoittanut Simo Huovinen. Pääsarjan formaatti oli edellisistä kisoista tuttu swiss, jonka jälkeen parhaat jatkoivat pudotuspeleihin ja loput consolationiin eli lohdutussarjaan. Formaattia oli hiottu vähän: siitä oli tehty reilumpi ja tasapuolisempi sekä kevyempi edellisiin vuosiin verrattuna. Sen lisäksi pelattiin 1 pisteen cup-turnaus. Swiss pyöritettiin Drawboss-ohjelmalla.

Pääsarjaan osallistui 17 pelaajaa, joista peräti 7 oli uusia pelaajia! Tämä oli ilahduttava juttu ja vielä hauskempaa oli se, että uudet pelaajat veivät puolet pokaaleista ja 5/11 rahakuoresta. Pääsarjassa kaikki pelasivat ensin 4x5p. matsia. Tämän jälkeen huokaistiin vähän ja käytiin syömässä. Swissin kaikki neljä matsiaan voitti ainoana Tomi Huovinen! Hän pääsi suoraan pääsarjan semeihin. Kolmen voiton pelaajia oli neljä. Heistä kaksi sai arvonnassa byen ja pääsivät myös semeihin. Antti Virtanen ja Kari Grönberg pelasivat 5p. karsintamatsin viimeisestä semi-finaalipaikasta.

Semifinaaliparit olivat lopulta Tomi Huovinen vastaan Matias Hovi (joka pelasi ensimmäisessä turnauksessaan!) sekä kokeneet Kari Grönberg ja Heikki Rantalaiho. Finaaliin ylsivät Tomi ja Kari!

Consolationiin pääsivät kaikki muut paitsi pääsarjan semi-finalistit. Antti Virtanen sai toisen conson finaalipaikan pudottuaan pääsarjan semeistä. Toisesta conson finaalipaikasta pelasivat swissin kahden ja yhden voiton pelaajat, joita oli 12 pelaajaa. Finaalissa Anttia vastaan pelasi näiden kisojen sensaatio Juha Tuominen, joka myös pelasi ensimmäisissä kisoissaan, vaikka pelikokemusta olikin 40 vuotta! Juhahan sen conson voitti!

DMP-turnaukseen eli 1 pisteen turnaukseen osallistui 18 pelaajaa. Winner takes all, finaalissa kohtasivat consosta tutut finalistit Antti Virtanen ja Juha Tuominen. Juhahan sen DMP:n voitti!

Pääsarjan 9 pisteen finaalissa Tomi ja Kari ottivat toisistaan mittaa puolentoista tunnin ajan. Antti Virtanen kuvasi finaalin ja siitä julkaistaan tuonnempana youtubeen video xg-analyysein. Tomin hermot pitivät ja noppa osui vai miten se nyt menikään, ja hän voitti ottelun 9-6!

Turnaus päättyi noin klo 22.30, mikä oli oikein sopivaa. Ravintolassa oli kaiken lisäksi valtavasti asiakkaita ja ne alkoivat pyrkiä sisään illan edetessä. Ravintola oli luvannut meille yksityistilaisuuden klo 21 saakka, mutta he jatkoivat sitä jalomielisesti klo 22 saakka, vaikka emme sitä pyytäneet.

Turnauksessa pelattiin ensimmäistä kertaa laajamittaisesti kellojen kanssa ja hyvin kaikki sujui. Osalle pelaajista kellolla pelaaminen oli vierasta, mutta nopeastihan sen käytön oppii. Aikaa on tavallisella nopeudella pelaavalle riittävästi, eikä kiirettä usein synny.

Oikein hyvät kisat. Toivon, että uudet pelaajat tulevat jatkossakin pelaamaan ja vanhat tietty myös. Jos kaikki Tampereen kisoissa viime vuosina käyneet pelaajat tulisivat kerralla paikalle, olisi pelaajia pääsarjassa kenties jopa 40! Silloin Teerenpelin kellari olisi kovin ahdas pelitila…!

Tulokset:

Pääsarja (17):

  1. Tomi Huovinen
  2. Kari Grönberg
  3. / 4. Matias Hovi & Heikki Rantalaiho

Consolation (13):

  1. Juha Tuominen
  2. Antti Virtanen

DMP-turnaus (18):

  1. Juha Tuominen
  2. Antti Virtanen
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.