Turnausreportaasi Finnish Open 2020

Finnish Open näytti vielä keväällä erittäin lupaavalta turnaukselta: maaliskuussa kun korona-rajoitukset astuivat ensimmäistä kertaa voimaan, turnaukseen oli ilmoittautunut 29 pelaajaa! Kisoihin oli aikaa yli kaksi kuukautta ja molempiin sarjoihin oli tulossa hyvä osanotto. Norjasta ja Venäjältäkin oli lupa odottaa pelaajia edellisten kisojen tapaan. Kisoja ei voitu pelata toukokuussa, joten siirsimme ne pelattavaksi loka-marraskuun taitteeseen. Kesän rauhallinen korona-tilanne synkkeni syksyn mittaan, mutta kisat pystyttiin kuitenkin järjestämään. Kansainvälistä kisaa siitä ei tullut, eikä kansallisellakaan mittarilla kovin suurta: pelaajia oli 10. Sarjat tietysti yhdistettiin. Tästä huolimatta meillä oli mukava viikonloppu backgammonin parissa kongressikeskus Paasitornissa Helsingin Hakaniemessä.

Pääsarjassa pelattiin tupla-eliminaatiolla yläkaaviossa 9 pisteen matseilla ja alakaaviossa 7 pisteen matseilla. Kaikki kierrokset finaalia lukuun ottamatta pelattiin lauantain aikana. Näin sen vuoksi, että potti jäi pieneksi eikä sitä ollut mieltä jakaa neljälle tai edes kolmelle pelaajalle. Päätin jakaa sen finalistien kesken 70%/30%. Loput pelaajat menivät sunnuntaina Last chanceen. Koronarajoitusten vuoksi anniskelu päättyi klo 22 ja tila sulkeutui klo 23. Aikataulu rajoitti matsipituuksia hieman.

Pelaajia tuli pk-seudulta 7 sekä Tampereelta 3. Yläkaavion finaalissa pelasivat Jyrki Kauppinen ja Sampo Niskanen, Sampo voitti. Jyrki kampesi kuitenkin itsensä alakaaviosta takaisin parrasvaloihin päihittämällä yhdistyksen hallituksen videoministerin Antti Virtasen. Jyrkillä on mennyt hyvin tämän kauden yhdistyksen turnauksissa, mutta turnausvoitto on odottanut itseään…

Lauantai-iltana lipiteltiin äkkiä vähän olutta ennen kuin heittivät meidät ulos. Olihan kellokin jo yksitoista ja oli aika vetää pyjama päälle ja vaipua näkemään unia tuplakutosista.

Sunnuntaina hyvin levänneet pelaajat kerääntyivät toteamaan, että nyt on viimeinen mahdollisuus voittaa jotain näistä kisoista! Last chance pelattiin seitsemän pelaajan kesken, lähdin itsekin koittamaan onneani. Sampo ja Jyrki aloittivat 11 pisteen finaalilla. Asetelma oli siis tuttuun tapaan sellainen, että Jyrki tarvitsi kaksi finaalivoittoa mestaruuteen. Jyrki onnistuikin voittamaan ensimmäisen finaalin ja venytti ratkaisun jälkimmäiseen 7 pisteen finaaliin.

Last chancessa Tomas Hietanen oli kovassa iskussa ja eteni ensimmäiseen turnaus-finaaliinsa! Siellä hän kohtasi vaikeimman mahdollisen vastustajan…minut.

5 pisteen finaalissa etenimme double match pointiin eli ratkaisupeliin. Pääsin ensimmäisenä kotiuttamaan ja poistin 12 nappulaa. Tomas sai hittipaikan ja osui. En ollut kovin huolissani, koska hänen kotipesänsä ei ollut järin uhkaava. Mieleni synkkeni kuitenkin heitto heitolta ja Tomas sai vielä toisenkin nappulani syötyä. Tappio oli kirvelevä, mutta osasin silti iloita Tomasin ensimmäisestä pokaalista. Hän on kiertänyt lähes kaikki yhdistyksen turnaukset jo usean vuoden ajan ja on intohimoinen pelaaja. Hän ansaitsi voittonsa!

Vuoden 2020 Finnish Openin voittaja ratkaistiin 7 pisteen matsissa, jossa Jyrki pääsi 6-2 johtoon. Sampolla oli seuraavassa pelissä erittäin vahva viiden praimi ja Jyrkillä kolme nappulaa sen takana, mutta onni suosi Jyrkiä ja hän pääsi karkaamaan ja otti turnausvoiton!

Videoministeri ei päässyt sunnuntaina paikalle ja finaalit jäivät siten nauhoittamatta. Tämän vuoksi pelitilanteista ei nyt ole tuon kummempaa muistikuvaa. Kisoista on tätä kirjoittaessa tosin jo 6 viikkoa aikaa. Emme vielä tuolloin tienneet, että Finnish Open jäisi vuoden viimeiseksi kisaksi ja että koululaisten SM-kisat Vantaalla sekä kauden huipennus SM-kisat jäisivät pelaamatta korona-viruksen leviämisen vuoksi. Finnish Openin voiton myötä Jyrki Kauppinen nousi yhdistyksen vuoden 2020 pistepörssin voittajaksi ja sai viime vuoden voittajalta Jorma Tattarilta haltuunsa upean 12 kilon painoisen pronssiveistoksen ”Phillip Morris- siirto”! Onnea Kauppisen Jyrki!

Ensi vuodesta tulee varmasti parempi, jahka väki saadaan rokotettua. Silloin nähdään taas!

Tulokset:

Pääsarja Business + Economy (10):

  1. Jyrki Kauppinen
  2. Sampo Niskanen

Last chance (7):

  1. Tomas Hietanen
  2. Simo Huovinen

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *