Turnausreportaasi Tampere Open 2020

Tampereella on kiva järjestää turnauksia, koska Teerenpeli Tampereen keskustassa on erinomainen pelipaikka ja pelaajia on paljon! Viime vuonna 24 pelaajaa, nyt 28 pelaajaa. Teerenpeli antoi käyttöömme koko alakerran, jossa saimme pelata rauhassa. Kokeilimme ensimmäisen kerran swiss-formaattia. Kaikki pelasivat ensin 5x5p. matsia. Pelaajat paritettiin siten, että samassa voittomäärässä olevat pelaajat pyrittiin laittamaan vastakkain. Arto Tiainen voitti ainoana kaikki viisi matsiaan!

Viiden kierroksen jälkeen kahdeksan parasta pelaajaa jatkoivat cup-kaavioon ja loput 20 pelaajaa consolation-kaavioon, jossa pelattiin 3 pisteen matseja. Kaikki pelaajat arvottiin lisäksi dmp-kaavioon, eli 1 pisteen turnaukseen. Jackpotteja pelattiin myös iltasella. Täysi päivä!

Kahdeksan parasta swissin jälkeen olivat järjestyksessä: Arto Tiainen, Miki Laukkanen, Ossi Suhonen, Kai Kanerva, Kari Grönberg, Tapio Palmroth, Juho Piironen ja Heikki Rantalaiho. Peliparit muodostettiin 1 vs. 8, 2 vs. 7.. Pudotuspelit pelattiin 7 pisteen matseilla, paitsi finaali 9 pisteeseen.

Semeihin pääsivät Miki Laukkanen, Kai Kanerva, Tapio Palmroth ja Heikki Rantalaiho. Arto Tiaisen viisi alkusarjan voittoa jäivät laihaksi lohduksi hänen hävittyään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nämä sijat 5-8 joutuivat huonon suunnittelun uhreiksi, koska he eivät päässeet pääsarjassa rahoille eivätkä voineet osallistua consoon… Ensi kerralla asia korjataan.

Semeissä voiton veivät tamperelaiset Tapio Palmroth ja Heikki Rantalaiho!

Finaalissa Heikki Rantalaiho päihitti Tapio Palmrothin 9-6! PR eli performance rating-luvut finaalissa olivat Heikki (7,97) ja Tapio (12,03) joten parempi pelaaja voitti. Finaali on youtubessa kolmessa osassa Simo Huovisen kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=4f45yaLnvF0

Heikki on voittanut kolme Tampereella järjestettyä turnausta putkeen! Finnish Open 2017, Tampere Open 2019 ja nyt 2020! Kuka pysäyttää tämän miehen..!?

Consossa voiton vei venäläinen Kamil Makhmudov. Sauli Alho Tampereelta oli toinen.

DMP-turnauksessa nähtiin turnauksen ilahduttavin hetki, kun vasta kolme kuukautta sitten backgammonin pelaamisen aloittanut paikallinen pelaaja Anne Kuivasniemi voitti! Hän pyyhki tieltään viime vuoden Helsingin kuukausikisojen voittajan, kaksi entistä Suomen mestaria,  mm-kisojen kolmosen vuodelta 2013 sekä kolminkertaisen joukkueiden maailmanmestarin!

Paikalliset veivät siis neljä kuudesta finaalipaikasta. Tampereella riittää hyviä backgammonin pelaajia, joten kuukausikisat olisi tärkeää saada pystyyn sielläkin! Yhdistys pyrkii jatkossa järjestämään Tampereella kaksi turnausta vuodessa. Meininki on niin hyvä!

Tulokset:

Pääsarja (28):

 1. Heikki Rantalaiho
 2. Tapio Palmroth
 3. Miki Laukkanen
 4. Kai Kanerva

Consolation (20):

 1. Kamil Makhmudov (RUS)
 2. Sauli Alho

DMP-turnaus (28):

 1. Anne Kuivasniemi
 2. Jyrki Kauppinen
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Turnausreportaasi Tampere Open 2020

 1. Miia sanoo:

  Morjens!

  Järjestättekö koska Helsingissä turnaus? Kuinka paljon osallistuminen maksaa, mikä on palkintona?

  Ystävällisin terveisin
  Miia

 2. Simo Huovinen sanoo:

  Moi Miia!

  Helsingissä järjestetään kuukausikisoja joka kuukauden ensimmäinen lauantai. Näitä jatketaan aikaisintaan elokuussa.
  Marraskuussa järjestetään Helsingissä Finnish Open, josta on lupa odottaa isoa turnausta!
  Tarkemmat tiedot näistä turnauksista löydät yhdistyksen sivuilta kohdasta ”kisoja”. Tervetuloa mukaan pelaamaan tai vaikka ensi alkuun vain katselemaan meininkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *