Turnausreportaasi koululaisten SM-kisat 2019

Koululaisten SM-kisat järjestettiin toista kertaa, joten voidaan puhua jo perinteestä. Viime vuonna kisattiin Turussa ja nyt pelipaikkana toimi Karkkilan yhteiskoulu. Pelaajamäärä oli ensimmäisissä kisoissa vaatimaton 15 pelaajaa, mutta tällä kerralla Suomen mestaruuksista kisaili peräti 50 koululaista! Kaksi koululuokkaa oli tupaten täynnä pelaajia! Heitä oli tullut Vantaalta, Karkkilasta, Turusta ja Kirkkonummelta.

Alakoulun sarjassa pelasi neljä rohkeaa peluria Kirkkonummelta. Heidän mentorinaan toimi Peter ”Eskimo” Bäckgren. He pelasivat round robinilla kaikki kaikkia vastaan kahden pisteen matseja ilman tuplausta. Voittajaksi tuli isän opeilla Senapati Bäckgren!

Toisen asteen sarjaan osallistui 8 pelaajaa. Se toteutettiin tupla-eliminaatio formaatilla, matsit yläkaaviossa kolmeen pisteeseen tuplauksen kanssa ja alakaaviossa kahteen pisteeseen ilman tuplausta. Tähän päädyttiin sen vuoksi, että kuutiota ei juurikaan käytetty ja kolmenkin pisteen pelit kestivät ajoittain yli tunnin. Finaaliin ylsivät viime vuoden voittaja Heidi Levänen Karkkilasta sekä turkulainen Matias Palohuhta. Heidi uusi mestaruutensa! Hän on ainoa koululaisten tupla-mestari!

Yläkoulun sarja oli ehdottomasti kisojen suurin ja intensiivisin sarja. 38 pelaajaa Vantaan Hakunilasta, Karkkilasta ja Turusta arvottiin neljään 10 pelaajan tupla-eliminaatio kaavioon, josta kustakin tuli semi-finalisti. Matsit pelattiin kahteen pisteeseen ilman tuplausta. Vantaan Hakunila oli kova: 20 pelaajasta peräti kolme ylsi semeihin. Suomen BG ry:n hallituksen jäsen Don Rahikainen on tehnyt hyvää työtä Hakunilassa nuorisotyössä ja saanut aikaan kovan bg-buumin nuorten keskuudessa!

Ensimmäisestä semistä finaaliin ylsi Julio Kamitsha Vantaalta! Toisessa parissa kohtasivat viime vuoden voittaja Elias Nikander Karkkilasta ja Hassan Mohamed Vantaalta. Hassan finaaliin!

Pronssiottelussa Dat Vu Vantaalta oli Eliasta vastaan kovempi ja voitti pronssia! Täten myös Vantaan kolmoisvoitto varmistui.

Finaali oli intensiivinen tapahtuma, katsojien piirittäessä finaalikaksikkoa. Päivä oli ollut pitkä ja jännittävä ja pelaajat olivat erittäin keskittyneitä. Katsojat elivät matsissa mukana ja huokailivat ja huudahtelivat swingien tahdissa. Voittajana pöydästä nousi Julio Kamitsha! Riehakas lauma katsojia ryntäsi onnittelemaan voittajaa hänen saadessaan pokaalin ja laudan palkinnoksi saavutuksestaan!

Yhdistys palkitsi kaikkien kolmen sarjan mitalikolmikon pokaalein ja voittajat saivat salkkumallisen backgammon-laudan. Alakoulun oppilaat saivat lisäksi kunniakirjat ja karkkia. Olemme erittäin tyytyväisiä koululaisten SM-kisoihin. Uusi sukupolvi pelaajia kasvaa ja on tärkeää, että heillä on mahdollisuus kisailla vuosittain Suomen mestaruudesta.

Karkkilan paikallislehti teki jutun kisoista (sivu 16): https://www.lehtiluukku.fi/lue/karkkilalainen/6.11.2019/228381.html

Puhetta oli, että ensi vuonna pelattaisiin Vantaalla!

-Simo Huovinen-

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *