Turnausreportaasi Turku Open 2019

Joukko backgammonin ystäviä kokoontui Turkuun syyskuun keskivaiheilla ja tahkoi pari päivää hotelli Scandic Julian tiloissa gammonia. Perjantaina yhdistyksen koulutusvastaava Miki Laukkanen järjesti lisäksi opetussession viidelle pelaajalle panimoravintola Koulussa. Sen jälkeen pelattiin lämmittelyturnaus, jossa kohtasivat kaksi paikallista pelaajaa Joni Hiltunen ja Timo Taipale. Timo voitti! Onnea!

Pääsarjaan osallistui 17 pelaajaa. Formaatti oli tupla-eliminaatio, matsit 9 ja 7 pisteeseen. Kovat olivat kovia ja lauantaipäivän päätyttyä mukana olivat yläkaaviossa Miki Laukkanen ja Jorma Tattari ja alakaaviossa Kari Grönberg ja Roman Lazarashvili Pietarista. Paikallisista pelaajista Timo Taipale ja Markus Luoma pääsivät ilahduttavan pitkälle ja putosivat harmittavasti alakaavion viimeisissä matseissa ennen rahasijoja. Markus ja Timo sijoille 5-6.

Illalla juotiin olutta ja pelailtiin jackpotteja.

Sunnuntain pelipäivä käynnistyi molempien kaavioiden finaaleilla, joissa Miki päihitti Jorman ja Kari Romanin. Miki meni siis finaaliin odottamaan vastustajaa otteluparista Kari vastaan Jorma. Kari pelasi urhoollisesti ja tiukasti, mutta Jorma oli parempi. Nestorit finaaliin!

Sunnuntain ratoksi järjestettiin Last chance- turnaus, johon osallistui 9 pelaajaa. Nähtiin sellainenkin ihme, että Teppo Salo voitti sivupotin voittamatta ainuttakaan ottelua! Miten!? No siten, että mukana oli vain kaksi pelaajaa, joista toinen (yhdistyksen pj) lähti kaaviossa takamatkalta, ja hävisi ensimmäisen ottelunsa. Hän ei siis päässyt edes kahdeksan parhaan joukkoon, jossa Teppo jo oli! Finaaliin pääsivät Juho Piironen ja Toni Suonsivu. Myös Juho lähti kaavioon takamatkalta, mutta pesi jokaisen neljästä vastustajastaan putipuhtaaksi ja vei rahat. Onnea! Juho voitti Last chancen toisena vuonna peräkkäin. Miten tämä mies on voitettavissa!?

Pääsarjan formaatin mukaisesti Jore tarvitsi kaksi matsivoittoa turnausvoittoon ja ottikin ensimmäisestä finaalista selvän 9-2 voiton.

Ratkaiseva finaali pelattiin 7 pisteeseen ja Mikihän sen vei. Onnea! Miki on kova. SM-kisoissa hän ei kuitenkaan pelaa, koska vetää turnauksen, joten hän joutuu luopumaan Philip Morris- pystistä varmuudella. Kuuden viikon päästä kauden huipennus, 45. backgammonin Suomen mestaruuskilpailut Helsingin Hakaniemessä!

Tulokset:

Lämmittelyturnaus (6):

  1. Timo Taipale
  2. Joni Hiltunen

Pääsarja (17):

  1. Miki Laukkanen
  2. Jorma Tattari
  3. Kari Grönberg
  4. Roman Lazarashvili (GEO)

Last chance (9):

  1. Juho Piironen
  2. Toni Suonsivu
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *