Turnausreportaasi Tampere Open 2019

Tampereella pelattiin hieno 24 pelaajan tupla-eliminaatio-turnaus ravintola Teerenpelissä! Ravintola antoi käyttöömme koko alakerran, joka sopi tosi hyvin pelaamiseen. Siellä oli riittävästi tilaa pelata, eivätkä siviilit haitanneet keskittymistä. Osallistumismaksu oli 50€ jonka lisäksi oli kaksi sivupottia: 50€ ja 200€. Lopulta 14 pelaajaa osallistui 50€ sivupottiin, jolloin sen voitto kasvoi suuremmaksi, kuin turnauksen voittajan palkinto. Paikalla oli peräti seitsemän entistä Suomen mestaria: Pepe Kettunen, Kari Jokinen, Timo Salo, Heikki Rantalaiho, Petri Pietilä, Jyri Lammi ja Jorma Tattari. Tämän lisäksi turnaukseen osallistui liuta muita kokeneita pelaajia. Ilahduttavaa oli myös nähdä uusien pelaajien osallistuvan ensimmäiseen turnaukseensa.

Turnaus oli tarkoitus pelata läpi 12 tunnissa (tämä arvio osui sattumalta minuutilleen!), joten matsien pituudeksi laitoin yläkaavioon 7 pistettä ja alakaavioon 3 pistettä. Kaavion edetessä odotettua nopeammin, voitiin alakaavion matsien pituus muuttaa 5 pisteeseen kolmannelta kierrokselta eteenpäin.

Yläkaavion neljän parhaan joukkoon selviytyivät Kari Grönberg ja Jyrki Kauppinen Helsingistä sekä Heikki Rantalaiho ja Matti Hynninen Tampereelta. Alakaavion neljä parasta olivat Sauli Alho, Pepe Kettunen, Arto Tiainen sekä Antti Virtanen. Kokemus on valttia backgammonissa. Yläkaaviosta finaaliin ylsi Heikki Rantalaiho ja alakaavion finaalipaikasta pelasivat Jyrki Kauppinen ja Pepe Kettunen, Jyrkin ollessa vahvempi.

Illan kähmässä pelattiin yhden pisteen re-buy turnaus, joka ei vetänyt odotetusti väkeä. Kuuden pelaajan turnauksen voitti Rami Uurainen, Sauli Alhon ollessa toinen. Jackpotteja ei kukaan pelannut koko päivän aikana.

Jyrkin täytyi voittaa Heikki kahdesti finaalissa, koska Heikki oli yhä voittamaton. Jyrki nappasikin tärkeän voiton selvin luvuin ensimmäisessä finaalissa. Ratkaisevassa 7 pisteen finaalissa edettiin tilanteeseen 3-3. Heikki tarjosi 4-cuben, jonka Jyrki otti. Heikillä oli hyvin ajoitettu takapeli, ja kotipesä kunnossa. Hän osui, sai suljettua kotipesänsä ja eteni voittoon. Heikin saldo turnauksessa oli hieno: kuusi voittoa ja vain yksi tappio.

Seuraavana vuorossa Backgammon Turku Open 21.-22.9.!

 

Tulokset:

Pääsarja:

  1. Heikki Rantalaiho
  2. Jyrki Kauppinen
  3. Pepe Kettunen
  4. Kari Grönberg

1 pisteen re-buy turnaus:

  1. Rami Uurainen
  2. Sauli Alho
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *