Turnausreportaasi Turku Open 2018

Turussa pelattiin backgammonia Suomen mittaushistorian lämpimimpänä lokakuun viikonloppuna 12.-14.10.2018. Kelit siis suosivat ikkunattomassa sisätilassa kyhjöttäneitä pelaajia. Turnauksen pääsarjan osallistumismaksu oli 50€ pottiin + 30€ rekisteröintimaksu. Formaattina oli tripla-eliminaatio eli kolmella tappiolla putosi turnauksesta. ”Paljon pelejä kohtuulliseen hintaan” oli turnauksen teema!

Perjantaina pelailtiin warm-up turnaus panimoravintola Koulussa. Kahdeksan pelaajan suora cup-kaavio saatiin täyteen ja Laukkasen Mikihän sen vei. Simo Huovinen otti kuonoon finaalissa.

Pääturnaus pelattiin hotelli Scandic Julian kokoustiloissa korttelin matkan päässä Turun kauppatorilta. Turnaus pyöritettiin FTBG-system-ohjelmalla, joka osoittautui oikein toimivaksi! Ohjelma arpoo peliparit täysin satunnaisesti jokaiselle kierrokselle, mutta pyrkii parittamaan aina eri pelaajat keskenään. Pääturnaukseen osallistui 15 pelaajaa, ja alkukierroksilla byen eli ilmaisen etenemisen seuraavalle kierrokselle ohjelma arpoi edellisillä kierroksilla eniten voittoja haalineiden kesken. Matsit pelattiin 7 pisteeseen saakka. Ainoa kauhun hetki koettiin, kun turnauksen johtaja syötti ottelun tuloksen väärinpäin, tallensi tulokset ja arpoi uuden kierroksen. Sen ollessa lopuillaan virhe huomattiin ja silloin oli jo liian myöhäistä muuttaa tuloksia. Onneksi Teppo Salo keksi terävänä miehenä, että pelaajat ”vaihtavat nimiä” turnauksen loppuajaksi. Muuten turnausta olisi täytynyt jatkaa manuaalisesti kynän ja paperin kanssa tai olisi täytynyt aloittaa kokonaan alusta. Tämä olisi ollut kömpelöä ja epätyydyttävää, joten Teppo pelasti päivän!

Lauantaina pelattiin reilu 10 tuntia gammonia ja puolet porukasta karsiutui pois pääturnauksesta. Seitsemän kovaa jatkoi sunnuntaina aamupäivällä pelejä. Iltapäivällä mukana oli enää mitalikolmikko: Tomi Huovinen, Miki Laukkanen ja Miika Lappalainen. Erittäin kokeneita ja ansioituneita pelaajia ovat kaikki!

Sunnuntaina pelattiin myös Last chance- turnaus, johon osallistui 11 pelaajaa. Finaaliin ylsivät Juho Piironen ja Simo Huovinen. Turnauksen järjestäjälläkin oli aikaa vähän pelailla… Juho rouhi Simon murusiksi 5-0.

Miika putosi seuraavaksi joukosta, joten finaali pelattiin Miki Laukkasen ja Tomi Huovisen kesken. Tomilla oli yksi tappio allaan, Mikillä kaksi, joten Miki olisi tarvinnut kaksi finaalivoittoa Tomista. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Tomi voitti turnauksen komealla rekordilla 8-1! Sunnuntainakin pelattiin yli 6 tuntia.

Kaiken kaikkiaan warm-uppiin, pääturnaukseen ja Last chanceen osallistui 18 pelaajaa pääkaupunkiseudulta, Turusta, Piikkiöstä, Tampereelta, Oulusta, Seinäjoelta ja Karkkilasta. Pelaajat kiittelivät tripla-eliminaatiota hyväksi formaatiksi, kun pelattavaa riitti. Osallistumismaksu koettiin myös sopivaksi. Hotellin 80 neliön kokoustila oli sopivan kokoinen vajaan parin kymmenen pelaajan turnaukseen.

Tulokset:

Warm-up (8):

  1. Miki Laukkanen
  2. Simo Huovinen

Turku Open- pääturnaus (15):

  1. Tomi Huovinen
  2. Miki Laukkanen
  3. Miika Lappalainen

Last Chance (11):

  1. Juho Piironen
  2. Simo Huovinen
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *