Turnausreportaasi Tampere Open 2022

kirjoittanut Miki Laukkanen

Tampereella pelattiin jälleen lautojen ääressä lauantaina 12.3.2022. Teerenpelin kellariin saapui 15 urheaa pelaajaa kilpailemaan Tampere Open-turnauksessa. Turnauksen johtaja ja vetäjä piti olla tuttuun tapaan Suomen Backgammon Ry:n ”Mr. TD” eli Simo Huovinen, mutta korona esti hänen tulonsa Nääsvillen pääkaupunkiin. Simo sai kuitenkin pidettyä turnauksen hengissä, kun Miki Laukkanen hälytettiin apuun. Miki on tunnettu muutaman
vuoden takaisesta Tampereen marathon-kisasta, mutta tähän ei nyt ollut pelkoa. Simo oli virittänyt ottelusysteemin todella järkeväksi yhden päivän kisaan.

Pääsarjan formaatti oli edellisistä kisoista tuttu swiss, jonka jälkeen parhaat jatkoivat pudotuspeleihin ja loput progressiiviseen consolationiin eli lohdutussarjaan. Formaattia
oli jälleen hiottu vähän: siitä oli tehty reilumpi ja tasapuolisempi sekä kevyempi edellisiin vuosiin verrattuna. Sen lisäksi pelattiin 1 pisteen cup-turnaus. Kaavioissa käytettiin
hyväksi juuttien Drawboss-ohjelmaa.

Pääsarjaan osallistui 14 pelaajaa, joista moni oli vetäjälle uusia pelaajia. Toinen kotimainen oli myös käytössä, kun kaksi pelaajaa Walesista oli paikalla: Mr. Smith & son. Pääsarjassa kaikki pelasivat ensin neljä kierrosta viiden pisteen matseja. Tämän jälkeen huokaistiin vähän ja käytiin syömässä, siis pelaajat breikkasivat. Vara-TD väsäsi playoff-kaavioita hiki hatussa ja saikin ne valmiiksi ajoissa.
Swissin kaikki neljä matsiaan voitti ainoana Mr. KG (Kari Grönberg). Hän pääsi suoraan pääsarjan semeihin. Kolmen voiton pelaajia oli sopivasti kolme, jotka täyttivät muut
semifinaalipaikat. Semifinaaliparit: KG – Joona Tuominen ja Mansen konkarit Petri Pietilä – Tapio Palmroth. Finaaliin selvisivät KG ja Petri.

Consolationiin pääsivät kaikki muut paitsi pääsarjan finalistit. Kaksi conson semipaikkaa täyttyi pääsarjan semeistä: Joona ja Tapio. Loput kaksi paikkaa saalistivat doctor Tienari ja onnekkaasti vetäjä Miki. Conson semifinaaliparit olivat Joona – Matti ja Miki – Tapio, joista finaaliin kairasivat Miki ja Matti. Turnaustirehtöörin takki oli conson finaalissa niin tyhjä, että Matti pyyhki Mikillä lattiaa ja vei Conson voiton Hesaan.

DMP-turnaukseen eli 1-pisteen turnaukseen osallistui 15 pelaajaa. Finaalissa KG yritti parhaansa mukaan tuplapottia, mutta taipui viime hetken hitillä Tomas Mikkolalle. Eeppinen DMP-finaali kesti lähes puoli tuntia.
Pääsarjan 9 pisteen finaalissa KG ja Petri ottivat toisistaan mittaa kahden tunnin ajan. Tarkoituksena oli kuvata finaali, mutta onneton turnaussöhlääjä (lue: Miki) unohti rakentaa kuvauspaikan valmiiksi. Matsi sentään pelattiin kellarin ständillä, josta reilaajat pääsivät hyvin seuraamaan ottelua. Vivahteikkaiden vaiheiden ja nerokkaan oivaltavien ratkaisujen jälkeen KG voitti Petri Pietilän 9-6.

Pääsarjan finaali loppui noin klo 22.00 ja conson finaali noin klo 23.00, mikä oli oikein sopivaa; kiitos Simon viilatun ottelusysteemin. Ravintolassa oli mukavasti asiakkaita ja ne
alkoivat pyrkiä kellariin klo 21.00 jälkeen. ’Raamikas’ Miki kävi onnistuneesti pidättelemässä tunkeilijoita, että finalistit saivat työrauhan.

Turnaus pelattiin kellojen kanssa ja hyvin kaikki sujui. Osalle pelaajista kellolla pelaaminen oli vierasta, mutta nopeastihan sen käytön oppii. Aikaa on tavallisella nopeudella pelaavalle riittävästi, eikä kiirettä usein synny.

Oikein hyvät kisat. Toivotaan, että uudet pelaajat tulevat jatkossakin pelaamaan ja vanhat tietty myös. Jos kaikki Tampereen kisoissa viime vuosina käyneet pelaajat tulisivat kerralla paikalle, olisi pelaajia pääsarjassa kenties jopa 50. Silloin Teerenpelin kellari olisi kovin ahdas pelitila…!

Tampere Open 2022 tulokset:

Pääsarja (14):
1. Kari Grönberg
2. Petri Pietilä

Consolation (13):
1. Matti Tienari
2. Miki Laukkanen

DMP (15):
1. Tomas Mikkola
2. Kari Grönberg

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.