Turnausreportaasi Tampere Open 2020, vol 2

Heti kun korona vähän hellitti sännättiin Tampereelle pelaamaan! Tämä oli jo kolmas kerta vuoden sisällä, kun pelasimme ravintola Teerenpelin alakerrassa ja puitteet olivat jälleen erinomaiset. Miki Laukkanen järjesti vuorostaan turnauksen ja teki parannuksia viime helmikuun formaattiin pyrkimyksenä tehdä kisoista tasapuolisemmat. Allekirjoittanut Simo Huovinen pääsi pelaamaan!

Formaatti pääsarjassa oli jälleen swiss, kaikki pelasivat viisi 5 pisteen matsia. Tämän lisäksi 60€ osallistumismaksu sisälsi osallistumisen 1 pisteen turnaukseen eli DMP-turnaukseen, joka pelattiin cup-formaatilla. Turnaukseen osallistui 21 pelaajaa, jota voidaan pitää hyvänä määränä poikkeusoloissa.

Formaattia kehitettiin siten, että swissin 5 kierroksen jälkeen pelaaja, joka oli voittanut kaikki matsinsa, pääsi suoraan semifinaaleihin. Teppo Salo Seinäjoelta teki sen! 4 voiton pelaajia oli 3. Heistä kaksi pääsi semeihin. He olivat pk-seudulta Antti Virtanen ja Daniel Dobrin, joka osallistui ensimmäiseen turnaukseensa! 3 voiton pelaajia oli 7. Heistä yksi pääsi semeihin. Kari Grönberg Helsingistä nappasi viimeisen semipaikan. Nämä karsintakierrokset pelattiin cup-formaatilla. Semeissä nähtiin siis kolme pk-seudun pelaajaa.

Swississä 2,1 ja 0 voiton pelaajat jatkoivat consolation- eli lohdutussarjassa, johon pääsivät mukaan myös kaikki yläsarjan pelaajat, jotka eivät päässeet rahoille eli semeihin. Consokin pelattiin cup-formaatilla. Consossa paikalliset olivat kovia. 7/8 pelaajasta olivat Tampereelta! Finaaliin ylsivät suomalaisen backgammonin grand old man Tapio Palmroth sekä uusi sensaatio Anne Kuivasniemi. Puoli vuotta sitten hän voitti DMP-turnauksen ja nyt pääsi conson finaaliin. Tapio voitti kuitenkin kokemuksellaan.

DMP-turnauksen finaalissa kohtasivat paikallinen pelaaja Timo Mattila sekä hallitseva Suomen mestari Juho Piironen. Timo voitti!

Semeissä Antti voitti Danielin ja Teppo Karin. Finaali miteltiin siis Antti Virtasen ja Teppo Salon välillä. Molemmat herrasmiehet ovat kokeneita ja taitavia pelaajia. Suomen Backgammon ry:n filosofia muutaman viime vuoden ajan on ollut tarjota kaikille turnaukseen osallistuville pelaajille paljon pelattavaa kohtuullisella osallistumismaksulla. Tässä turnauksessa swissin alkusarjan jälkeen pelattiin vielä viitisen tuntia karsintakierroksia, ennen kuin finaali alkoi. Tämä oli hieman liikaa ja pelaajat olivat finaalin alkaessa väsyneitä. Kellon lähestyessä kolmea voittajaksi kruunattiin Teppo Salo, joka voitti finaalin 9-5! Pelaajien PR-luvut olivat varmasti väsymyksen ansiosta normaalia heikommat: Antti 8,10 ja Teppo 8,97. Finaalin tallenne on löydettävissä Simo Huovisen kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=8aG4k6qArek

Tampereella on mukavaa pelata backgammonia. Ensi vuonna taas Teerenpeliin!

Tulokset:

Pääsarja (21):

  1. Teppo Salo
  2. Antti Virtanen
  3. / 4. Daniel Dobrin & Kari Grönberg

Consolation (17):

  1. Tapio Palmroth
  2. Anne Kuivasniemi

DMP-turnaus (21):

  1. Timo Mattila
  2. Juho Piironen

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *