Puheenjohtajan tervehdys 2019

Tervehdys kaikki backgammonin ystävät!

Vuosi 2019 on pyörähtänyt käyntiin ja Suomen Backgammon ry:n vuosikokous on jo pidetty. Kokouksessa hallitus vahvistui yhdellä jäsenellä, Miki Laukkasella, ja kierroksia on lisätty kaikilla osa-alueilla. Tänä vuonna yhdistys järjestää neljä (4) viikonlopun mittaista turnausta sekä lyhyempiä päiväturnauksia! Turnaukset ovat osa kauden mittaista pistekilpailua, jonka voittajalle on kiertopalkintona annettu vuodesta 1978 alkaen Kari Juvan tekemä pronssiveistos ”Philip Morris-siirto”. Pistekilpailua ei ole järjestetty vuosiin, mutta nyt kun kisakalenterissa on sisältöä, tuo pistekilpailu varmasti lisäarvoa kauden kisoihin. Pistekilpailun säännöt julkaistaan myöhemmin.

Kokouksessa päätettiin yhdistyksen jäsenmaksun suuruudeksi 30€ vuodelle 2019. Hallitus on myös päättänyt, että osallistuakseen yhdistyksen järjestämiin turnauksiin, pelaajan täytyy olla Suomen Backgammon ry:n jäsen. Ainaisjäseneksi voi liittyä 500€ summalla.

Jäsenmaksun voit maksaa yhdistyksen tilille:

FI41 1237 3000 1256 71

Jäsenmaksut käytetään kokonaisuudessaan vuoden turnausten järjestämiseen sekä muihin yhdistyksen juokseviin kuluihin, joten maksut palautuvat välillisesti takaisin pelaajille. Yhdistys kiittää!

Hallituksen kokoonpano 2019:

Kari Grönberg: varapuheenjohtaja, tarpeistovastaava

Simo Huovinen: puheenjohtaja

Jyrki Kauppinen: jäsen

Miki Laukkanen: koulutusvastaava

Juho Piironen: rahastonhoitaja

Don Rahikainen: jäsen

Yhteystiedot:

e-mail: suomenbackgammon@gmail.com

Simo Huovinen (Turun seutu), puheenjohtaja, 050 378 6526, huovinen.simo@gmail.com

Miki Laukkanen (Oulun seutu), koulutusvastaava, 050 593 4626, mika_laukkanen@yahoo.com

Juho Piironen (pk-seutu), rahastonhoitaja, 050 363 1190, juho.t.piironen@gmail.com

Kisakalenteri:

la-su 23.-24.3. Juttutupa Open. Backgammon-kausi starttaa käyntiin Helsingin Hakaniemessä! Pelitilat ovat samat kuin viime vuoden Finnish Openissa: lauantaina pelataan hotelli Scandic Paasin Siltasaari-kokoustilassa ja sunnuntaina ravintola Graniittilinnassa, joka on tällöin varattu ainoastaan pelaajien käyttöön.

Osallistumismaksu tulee olemaan 80€ (50€ pottiin + 30€ rekisteröintimaksu, joka sisältää 20€ ruokalipun ravintola Juttutupaan).

Formaatti on tripla eliminaatio eli kolmella tappiolla putoaa ulos turnauksesta.

Turnauksen johtajat: Jyrki Kauppinen ja Kari Grönberg

Yksityiskohtaisempi kisakutsu tullaan julkaisemaan lähiaikoina!

toukokuu Finnish Open. Yksityiskohdat eivät ole vielä varmistuneet, mutta Finnish Open tulee olemaan kansainvälisten turnausten hintainen, eli ns. rahakisa, millainen se on ollut viime vuodet. Finnish Open ei kuitenkaan tule olemaan tänä vuonna SM-kisa!

lokakuu Turku Open. Viime vuoden lokakuussa järjestetty Turku Open hotelli Scandic Juliassa oli pidetty turnaus ja se tullaan järjestämään uudelleen. Yksityiskohtia ei ole vielä, mutta osallistumismaksu tulee olemaan 80€.

marraskuu SM-kisat! Päätimme yhdessä tuumin, että Suomen mestaruuden tavoittelu ei saa maksaa 400€, kuten viime vuonna, vaan sen täytyy olla mahdollista myös vaikkapa opiskelijoille. Sen vuoksi osallistumismaksu tulee olemaan 100€. Kisat tulevat olemaan kolmipäiväiset, pe-su. Formaatti on tripla eliminaatio eli kolmella tappiolla putoaa turnauksesta. Tästäkään turnauksesta ei ole vielä tämän enempää tiedotettavaa, mutta kerromme heti lisää, kun yksityiskohdat varmistuvat!

Nähdään kisoissa!

terveisin,

Simo Huovinen

Suomen Backgammon ry.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta kohteessa Puheenjohtajan tervehdys 2019

 1. gv_eskimo sanoo:

  Ei kyllä ole ihan helppoa navigoida minne tänne pitäisi kirjoittaa jos jotain haluaa kommentoida joten tämä lienee paras kohta.

  Hieman huolestuneena kun katson tuota 2019 FO:n osallistujamäärää niin palautuu kyllä mieleen tuo Salavan kirjoitus joka onnistuneesti vielä löytyykin ry:n sivuilta. Siihen ei tosin pysty kommentoimaan.

  Mutta siihen liittyen kuitenkin ajatus. Nimenomaan siitä jalkautumisesta.

  Itse olen käynyt viimeiset vuodet aivan eri porukoissa katsoen mitä pelaajat haluavat. Käytännössä vaan pelata, lähellä kotia, sanoisin.

  Omalla listallani on mennä tutkimaan onko kiinnostusta vaikka jossain palvelukodissa (tyyliin 65-80v).

  Mutta pitääkö hommaa edes tehdä niin vaikeasti? Eikö saataisi vaikka 6 viikon ilmainen ”Tutustu backgammoniin” syksyllä kansalaisopistoihin? Edes pariin paikkaan 90 minsaa/viikko, ei oikeastaan vaadi kuin lautoja jos edes sitäkään.

  Ideana siis etsiä pelaajia, 0e ehkä jopa avainsanana.

 2. Simo Huovinen sanoo:

  Kiitos kommentista.
  Finnish Openin vähäisestä ennakkoilmoittautuneiden määrästä ei kannata olla huolissaan. Tänä vuonna FO ei ole ainoa vaihtoehto, vaan yksi monista. SM-kisat pelataan erikseen ja FO on yksinkertaisesti rahaturnaus sellaisille, jotka sellaista haluavat. Muihin kauden neljään turnaukseen on maltillinen osallistumismaksu ja SM-kisoissa on aloittelijoille ilmainen sarja (rekisteröitymismaksu 30€ peritään kuitenkin).
  Jaakko Salavan kirjoitus on oikein hyvä ja kehitysehdotuksensa osuvia. Ruohonjuuritasolta täytyisi saada lisää harrastajia lajin pariin. Työtähän se vain vaatii ja rohkeutta kokeilla uusia tapoja saavuttaa pelaajat. Yhdistyksen hallitus jatkaa omaa työtään!

 3. gv_eskimo sanoo:

  Jossain näistä asioista pitäisi keskustella, laajalla rintamalla, ei pelkästään ry:n sisällä. Sen verran kriisiksi minä tätä luonnehtisin, vaikkei ”pidä olla huolissaan”.

  Aloittelijoille ilmainen sarja mutta 30e rekkarointi. Hmmm. Oikeasti?

  Itse odotan mitä kansalaisopisto vastaa kysymykseeni esim kuuden viikon 90-minuuttisen backgammon-kerhon osalta. Eli kyllä me muuallakin yritetään 😀 .

  • Simo Huovinen sanoo:

   Kyllähän suomalainen backgammon on ollut kriisissä useita vuosia, mutta haluan vielä muistuttaa, että mahdollinen vähäinen osallistujamäärä Finnish Openiin ei ole suuri huolenaihe. FO on yksi kauden viidestä kisasta, ja kädenojennus rahamiehille. Jos heitä ei kiinnosta, niin so be it. Mielestäni se on osoitus siitä, että ison rahan peleille ei ole tarpeeksi kiinnostusta, eikä niitä välttämättä järjestetä jatkossa. Ry:n muihin kisoihin osallistumismaksut ovat kohtuulliset. Tämä vuosi tulee osoittamaan onko se oikea suunta. 27 pelaajaa Juttutupa Openissa oli jo hieno tulos ja eniten pelaajia pääsarjassa 10 vuoteen!

   SM-kisoissa aloittelija-sarjankin pelaajat osallistuvat kuluihin maksamalla 30€ rekisteröintimaksun (joka sisältää 20€ arvoisen ruokalipun).

   Hieno juttu tuo kansalaisopiston kerho! Toivottavasti se toteutuu.

   • gv_eskimo sanoo:

    JOS Kirkkonummella asuu niin mukaan pelaamaan ainakin pari kertaa niin ettei ole liian tyhjää, eli tässä kyseinen Kansalaisopisto-hommeli tälle syksylle Knummelle.

    030004
    Backgammon peli-ilta
    LISÄTIETOA
    Opettaja: Peter Bäckgren
    Paikka: Toimipaikka avoin
    Syyslukukausi: 4.9.2019 – 9.10.2019
    Päivä ja kello: Ke: 18.00 – 19.30
    Ilmoittautuminen alkaa: 7.8.2019 8:00
    Paikkoja: 25
    kurssilla on tilaa

    Jos vaan jotenkin riittää aika niin kyselen skidin koulusta että vedänkö siellä pika-kerhon kuukauden verran niin ehkä saataisiin lisää porukkaa Karkkilaan. Ainakin lomainnostuksen aikana vielä riittää aikaa 😀

 4. gv_eskimo sanoo:

  Ja pakko vielä kysäistä kun nyt myöhään kirjoittelen, minne ihmeeseen kadotettiin kaikki lahden toiselta puolelta tulleet pelaajat (Leo, Raussi & pari muutakin siis alhaalta meinaan 😉 ). Heitä olen muuten ainoastaan nähnyt 5e Eskgammoneissa viimeiset viisi vuotta. Epäilen hintaa enemmän kuin itse peliä mutta on pelikin maistunut. Tosin, kisat ollaan pidetty tasaisesti molemmin puolin jokkee millä varmaankin on merkitystä.

  • Simo Huovinen sanoo:

   Olen tullut kansallisen tason kisatoimintaan mukaan vuonna 2015 enkä ole tavannut kyseisiä pelureita. Ehkä tosiaan 5€ eskgammon on heidän juttunsa, en tiedä.

 5. gv_eskimo sanoo:

  Ei Virossa nyt palkkataso ollut mikään hurja esim kymmenen vuotta sitten joten tulivat esim 20e intermediateen aikoinaan mitä muistan.

  Asiasta kolmanteen, kansalaisopisto suhtautui ihan myönteisesti siihen että olisi Backgammon-kerho tai muu vastaava heidän tarjonnassa. Jos hommasta tulee jotain niin kerron täällä, ehkä joku toinenkin sitten järjestää vastaavat muualla Suomessa. Jalkatyötä 😉

 6. gv_eskimo sanoo:

  Nyt kun tuli se maili suomen liigasta ja ettei siihen olla keksitty tapaa millä saadaan pelaajat pelaamaan kaikki matsinsa niin muistan vaan että ratkaisin asian aikoinaan. Pitkälti oli 95-100% peleistä pelattu joka kuukausi monen vuoden ajan.

  Kavoin nyt naftaliinista vanhat kirjoitukseni, ehkä niistä voisi olla hyötyä tänäkin päivänä. Enimmäkseen englanniksi koska julkaisin ne kaikkien hyödyksi noin 10 vuotta sitten.

  Linkit menevät minun backgammonfoorumille mutta tunnusta ei tarvita, käyttäjätunnuksella ”eskguest” pääsee lukemaan, salasanaa ei tarvita.

  SÄÄNNÖT:
  https://forum.jobscoop.fi/t/finnish-league-rules-used-in-2005-2009-or-so/803

  WIDE PAYOUT (jolla homman sai ratkaistua):
  https://forum.jobscoop.fi/t/round-robin-wide-payout-and-league-victory-point-system/802

  TILASTOJA AATAMIN AJOILTA (käyttäjätunnus guest, salasana guest):
  http://moonconnect.eu/mrc/statistics.aspx?prefix=FIN

  Mikäli haluaa kirjoittaa foorumille se toki käy mutta silloin pitää sitten ihan luoda tunnus (oikealla nimellä). Suomen Liigan osallistujat (tai itse asiassa kaikki joilla on ELO rating siellä MRC-sivustolla voivat käyttää vanhoja käyttäjätunnuksia ja salasanoja – siis tosi teoriassa, jos ne muka muistaa tai on sama sähköposti vielä käytössä 🙂 ). Pistämällä sähköpostia info@eskgammon.eu niin voin myös tarkistaa onko vanhaa tunnusta.

 7. Vantaan sanoo:

  ”Ei Virossa nyt palkkataso ollut mikään hurja esim kymmenen vuotta sitten joten tulivat esim 20e intermediateen aikoinaan mitä muistan.” – Olen samaa mieltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *